Pittoreske sfeer, goed bereikbaar

Vanuit Waterlant in Broek op Langedijk ben je zo op de snelweg óf het station. Zowel met de auto als het OV zijn Alkmaar, Hoorn of Amsterdam snel bereikbaar. 

Pittoreske dorpjes

Waterlant fase 3 is onderdeel van het deelplan 'De Eilanden' aan de westzijde van het woongebied Westerdel. Hier word je omringd door het water en de natuur van het West-Friese landschap en de pittoreske dorpjes Noord- en Zuid-Scharwoude en het beroemde Broek op Langedijk.

De opzet van het deelplan 'De Eilanden' is geïnspireerd op het eeuwenoude en karakteristieke landschap van deze omgeving, met veel kleine eilanden, watergangen en bruggen. Een ideale omgeving om tot rust te komen of te recreëren. 

De omgeving van Waterlant wordt niet voor niks het Rijk der Duizend Eilanden genoemd. Start vanaf je eigen steiger, vaar op het water en kijk je ogen uit. Vanaf Westerdel zijn er diverse waterverbindingen met dit bijzondere landschap dat zich in honderden jaren heeft gevormd. Je waant je in een sprookje als je de ontelbare eilanden en wateren passeert. De ideale manier om je gemakkelijk te verplaatsen, maar ook om helemaal tot rust te komen!

varen
image alt

Met de boot door het Rijk der Duizend Eilanden

De omgeving van Waterlant wordt niet voor niks het Rijk der Duizend Eilanden genoemd. Start vanaf je eigen steiger, vaar op het water en kijk je ogen uit. Vanaf Westerdel zijn er diverse waterverbindingen met dit bijzondere landschap dat zich in honderden jaren heeft gevormd. Je waant je in een sprookje als je de ontelbare eilanden en wateren passeert. De ideale manier om je gemakkelijk te verplaatsen, maar ook om helemaal tot rust te komen!Zo in Alkmaar of Amsterdam

Hoewel in Westerdel de sfeer heerst van de pittoreske en dorpse omgeving, betekent dat niet dat het woongebied aan de rand van de wereld ligt en (daardoor) slecht bereikbaar is. Integendeel! Het woongebied is heel goed ontsloten, en dat betekent dat je met de auto binnen 5 minuten op de N242 en N245 bent. Via deze provinciale wegen ben je in een kwartiertje in het centrum van Alkmaar. De N242 sluit direct aan op de A9 die je bijvoorbeeld naar Haarlem (35 minuten) of Amsterdam (45 minuten) leidt.

Vergeet de trein niet!

Maar vergeet vooral de trein niet! In slechts 18 minuten fiets je van De Eilanden naar het station Heerhugowaard. Met de auto gaat dat in 6 minuten. En vanuit Heerhugowaard ben je zo in Hoorn en Enkhuizen. En via Alkmaar ben je met de intercity zo in Amsterdam.  

 

Meer weten over deze plaats? Bezoek Langedijk
Welke voorzieningen zijn er? Naar de voorzieningen